Бармен-бариста

3W10130202
15368 қаралым

Сипаттама

Бармен-бариста – бұл кофе мен сусындарды дайындаудың кәсіби маманы, өз жұмысында әртүрлі техника мен құрал-жабдықтарды қолданушы, дайындалған сусынды келушілерге әрлеу және ұсыну шебері.

Бармен-бариста кофеқайнатқышпен, кофемашинамен, питчермен (сүтке арналған арнайы ыдыс), гриндермен (кәсіби кофе тартқышпен) және басқа да құрылғыларды еркін басқаруы, олардың жұмыс істеу принципін түсінуі, терминологияны білуі және кофе дәндерінің сорттары мен түрлері, ұнтақтау, қуыру және су температурасының кофенің дәміне әсері туралы түсінігі болуы керек. Бармен-бариста әр түрлі нұсқада сусын дайындап қана қоймай, оны кафеге немесе мейрамханаға келушіге ұсына білуі керек.

Бастауыш маман үшін жалақы - 100 мың теңгеден басталады.

Осы біліктілік бойынша сәтті оқу және одан әрі жұмыс істеу үшін студенттің математика, химия, Этика, психология бойынша білімі болуы керек.

Жоғары деңгейдегі маман болу үшін ең аз тәжірибе - 4-5 жыл

Сәтті жұмыс істеу үшін шеберге бірқатар жеке қасиеттер қажет: керемет дәм сезімі, иіс сезімі, шығармашылық қабілеті, жақсы есте сақтау қабілеті, көпшілдік. Сондай-ақ, болашақ бармен баристаға жақсы физикалық форма, зейінді шоғырлану қабілеті, төзімділік, стресске төзімділік қажет. Этикеттің қыр-сырын, қызмет көрсету ережелерін түсіну маңызды.

Жас маман үшін жұмыс орнының тазалығын мұқият қадағалап, қолды мүмкіндігінше жиі жуу маңызды. Азық-түлік өнімдерінің жарамдылық мерзімін және олардың сапасын бақылауға ерекше назар аудару керек. Бармен-баристаның өзінің де, ол жұмыс істейтін мекеменің де бейнесі оларды сақтаудың балғындығы мен жағдайына байланысты. Мансап негізінен бармен баристасының қабілетіне және оның кәсібилігіне байланысты.

Бұл мамандықтың артықшылығы сұранысқа ие, өйткені қазіргі әлемде танымалдылық төмендеу үрдісі жоқ, шығармашылық әлеуетіңізді іске асыруға, сонымен қатар кәсіби білім мен дағдыларды күнделікті өмірде қолдануға мүмкіндік бар.

Бұл мамандықтың кемшілігі-ауыр жұмыс жағдайлары: жоғары температура, жоғары ылғалдылық, физикалық шаршау, кәсіби аурулардың даму қаупі.

Қалай түсуге болады

Қабылдау емтиханы:
Емтихансыз. Әңгімелесу

~
Орындар саны
0
Қазіргі үміткерлер саны

Қайда жұмыс істеуге болады

Выпускники этой специальности могут работать в предприятиях общественного питания, гостиницах и ресторанах, в кафе-барах.

Бізді қалай таба аласыз

college_tek@mail.ru
г. Астана, ул. Кенесары 60 Мекен-жайды картада көрсету
https://vkk.mycollege.kz/